Луценко наказав усім прокурорам пройти перевірку на чесність

Генеральний прокурор України Юрій Луценко видав наказ про проходження перевірки на доброчесність усіх прокурорів регіональних та місцевих прокуратур. Одними з перших її пройдуть працівники прокуратури Миколаївської області.

Про це Луценко сказав у Миколаєві під час процедури представлення нового прокурора області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я видав наказ про порядок проходження перевірки на доброчесність усіх прокурорів. Одними з перших її пройдуть прокурори Миколаївської області. Вже до кінця цього місяця вони заповнять декларацію про доброчесність, яка разом з декларацією про майновий стан буде оприлюднена на сайті Генрокуратури. Після цього кожен громадянин зможе перевірити правдивість викладених там даних», - сказав Луценко.

Він також зазначив, що буде вдячний кожному, хто надасть факти зловживань та корупції по тих чи інших кандидатурах. «Найактивніші представники громадськості, які нададуть перевірену інформацію, а не просто голі висловлювання, будуть запрошені до роботи у громадських радах обласної прокуратури. Це потрібно для очищення органів прокуратури, відстоювання законності та порядку на території області», - зауважив генпрокурор.

Він також запевнив, що усі прокурори, здатні чесно працювати і притягувати до відповідальності усіх без винятку - від міністра до депутата, залишаться на посадах.