У США прощаються з Мохаммедом Алі

У четвер у місті Луїсвілль (штат Кентуккі, США) розпочалися дводенна жалоба за Мохаммедом Алі, який буде похований за мусульманськими традиціями наступного дня.

Про це інформує Reuters.

"Очікується, що на Дженаза-намаз (мусульманська молитва перед похованням – ред.) збереться понад 15 тис. людей", - зазначається в повідомленні.

Церемонія відбудеться в рідному місті Алі – Луїсвіллі, у приміщенні Freedom Hall, де боксер у 1960 році провів свій перший професійний бій. Подія транслюватиметься у прямому ефірі по телебаченню, а також в інтернеті.

Як повідомляв Укрінформ, очікується, що траурну промову виголосить екс-президент США Білл Клінтон. Свою присутність на похоронах підтвердив також президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган. Труну з тілом легендарного боксера будуть нести колишній абсолютний чемпіон світу у важкій вазі британець Леннокс Льюїс і голлівудський актор Уїлл Сміт.

Мохаммед Алі помер минулого тижня в лікарні Фінікса від ускладнення хвороби Паркінсона. Він вважається одним із найкращих боксерів усіх часів. Його стиль бою взятий на озброєння багатьма сучасними боксерами.