Українське радіо до кінця року долучать до Іномовлення - Стець

Всесвітня служба українського радіо буде розвиватися та приєднається до мультимедійної платформи іномовлення.

Про це міністр інформаційної політики України Юрій Стець сказав, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу під час прес-конференції.

"З нею буде все добре. Вона так само буде розбудовуватися. Вона має перейти з-під керівництва національної телерадіокомпанії України до держтелерадіо. І це один з пунктів рестарту або завершення реформи системи іномовлення України", - сказав Стець.

За його словами, усі ресурси, які тим чи іншим чином пов'язані із просуванням іміджу України у світі, мають "відійти" виконавчій гілці влади, а все, що стосується внутрішньої інформаційної політики - перейти до суспільного мовлення.

"Я бачу приєднання в тому числі до мультимедійної платформи іномовлення України не тільки інтернет-ресурсів (інформаційне агентство, медіа соціальні та телеканал агенції (телеканал UA|TV — ред.), а й всесвітню службу українського радіо", - додав урядовець.

"Я думаю, що до кінця року ми завершимо об'єднання цих ресурсів на благо України", - наголосив Стець.

У свою чергу Генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія зазначив, що вважає правильним просувати імідж нашої держави за кордоном.

"Якщо поза межами країни, то я визнаю таку пропаганду, бо вона має доносити інформацію до людей, які взагалі нічого про Україну не знають", - сказав він.

Аласанія визнав, що Всесвітня служба Українського радіо має залишитися в державному розпорядженні і працювати в інтересах країни поза її межами. "То ж так і буде", - наголосив він.