Муженко відсторонив від роботи командирів загиблого призовника

Командира військової частини в селищі Семиполки на Київщині, де за нез'ясованих обставин загинув 32-річний призовник, та командира підрозділу усунуто від виконання службових обов'язків до завершення розслідування.

Таке рішення ухвалив нНачальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил генерал армії Віктор Муженко, повідомляє прес-служба Міноборони.

"Виникли сумніви в об’єктивності розслідування, яке проводилося у військовий частині. Тому було прийнято рішення усунути з посади командира частини та командира підрозділу до закінчення слідства", – сказав Муженко.

Він наголосив, що особисто контролюватиме, аби військова служба правопорядку у ЗСУ об’єктивно розслідувала обставини та причини смерті солдата Ігоря Тимощука.

Як повідомляли ЗМІ, 32-річного Ігор Тимощук був доправлений до Головного військового клінічного госпіталю м.Києва у стані коми з військової частини у Семиполках Броварського району. За кілька днів, 31 травня, він помер, так і не прийшовши до тями.

Рідні загиблого 32-річного хлопця стверджують, що Ігоря жорстоко побили у частині, внаслідок чого він помер, і кажуть, що в нього був постійний конфлікт із командиром роти. Проте у військовій частині стверджують, що солдат у нападі епілепсії впав сам, розбив голову та помер.

Нині обставини загибелі солдата з'ясовують судмедексперти та слідчі військової прокуратури.