Рева прокоментував трагедію у будинку престарілих

Будинки престарілих, які є у приватній власності, потрібно легалізувати, щоб здійснювати державний контроль за їх діяльністю.

Таке переконання висловив міністр соціальної політики Андрій Рева, коментуючи одному з видань трагедію, що сталася 29 травня під Києвом у приватному будинку престарілих, коли у пожежі загинуло 16 пенсіонерів і медсестра, повідомляє прес-служба міністерства.

"У цій сфері приватна практика заборонена, а потреба є. От люди й викручуються як можуть. Якби цей будинок був зареєстрований належно, як будинок  престарілих, то це приміщення повинно було б відповідати певним вимогам. Тобто там, відповідно, повинен був бути спеціально навчений персонал, який має працювати цілодобово, також була б передбачена система автоматизованого пожежогасіння", - сказав Рева.

Він додав, що  основна причина нещасного випадку - відсутність системи державного контролю за роботою подібних закладів. Як результат, приватні підприємці порушують норми безпеки. Тож держава повинна мати законні підстави здійснювати належний контроль за діяльністю подібних закладів.