Науковий пікнік у Києві: танець полум’я, хула-хуп для батарейки, світ на дотик

Фото

Сьогодні у столиці пройшов науковий пікнік. У парку ім. Шевченка всім бажаючим демонстрували «дива» - від технологічно складних до таких, що з легкістю можна відтворити вдома.

«Наука – це цікаво», - ледь не щохвилини повторювали учасники заходу. «Нічого собі! Чого мені це в школі не показували?», - скрикували відвідувачі після чергової демонстрації.

Виявляється, полум’я можна примусити танцювати під музику…

… а батарейка вміє крутити «хула-хуп» - певним чином зігнутий дротик.

Усім бажаючим пропонували «зібрати людину», «прооперувати апендицит» іграшковому ведмедю, відчути «світ на дотик», спробувавши на собі методики навчання читанню та письму незрячих дітей.

Взяти в руки справжні прадавні скам’янілості та зазирнути в телескоп.

А ще побігати по рідині – не-ньютонівській (не вода, звісно, але все одно дуже весело).

Поліція демонструвала зброю та спецзасоби. й навчала дітей правильно переходити дорогу.

Традиція Наукових пікніків прийшла до нас із Польщі. Там ця традиція – багаторічна, пікніки організовує центр науки Коперник і Польське Радіо. В Україні Наукові пікніки проходять учетверте.

Особливість пікніків у ттому, що тут не поважають "голу" теорію, організатори захоплюють, розважають, розкривають таємниці фізики, хімії, біології та інших сфер науки, використовуючи різні практичні підходи, пояснила координатор Наукових пікніків в Україні Ксенія Семенова. Мета проекту – популяризувати науку, й показати українцям, що вона “буквально всюди навколо нас”.

Фото Павло Багмут / Укрінформ, Олена Перегуда, Альона Грикун