Деканоїдзе розповіла, як банду ловили на «труп» адвоката

Глава Національної поліції України Хатія Деканоідзе розповіла про деталі спецоперації (інсценування вбивства адвоката), проведеної напередодні в Одесі, в результаті якої правоохоронцям вдалося затримати банду, що спеціалізувалася на викраденні людей, шантажі і вбивствах.

Про це у вівторок вона написала на своїй сторінці в Фейсбук.

«Ми отримали багато питань щодо розстрілу Lexus в Одесі. Ситуація така: вчора вночі в Одеській області ми затримали угруповання, яке спеціалізувалося на викраденні людей, шантажі і вбивствах. Протягом декількох років жертвами в основному ставали люди із соціально незахищених верств населення, яких викрадали і змушували переоформлювати нерухомість на членів банди», - написала вона.

Як пояснила Деканоідзе, в поліцію звернувся адвокат, який займає активну позицію в розкритті злочинних схем у сфері розподілу земельних ділянок у курортних районах Одеської області. Зокрема, заявник повідомив, що отримав на свою адресу погрози у зв'язку з його діяльністю - реалізацією інвестпроекту з будівництва набережної в Затоці.

За словами глави Нацполіції України, протягом кількох місяців правоохоронці документували факт підготовки зловмисників до скоєння замовного вбивства. А для затримання організаторів і посередників замаху «кілька днів тому правоохоронцям довелося інсценувати вбивство адвоката-заявника». В результаті проведення добре спланованої спецоперації під керівництвом Головного слідчого управління Національної поліції та Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України вдалося затримати підозрюваних, а також звільнити заручника, якого було викрадено раніше з метою вимагання.

«Зараз проведено близько 30 обшуків, в ході яких вилучено вогнепальну зброю. Слідство триває», - написала вона і подякувала всій команді правоохоронців, які брали участь у затриманні банди.