У Польщі розбився дельтаплан, загиблий може бути українцем

На території Польщі приблизно за 40 км від кордону з Львівською областю виявили тіло чоловіка біля розбитого мотодельтаплана. Є ймовірність, що воно  належить українцю, який намагався нелегально перетнути кордон.

Про це у понеділок повідомив у Фейсбуці прес-секретар Держприкордонслужби Олег Слободян.

"В рамках досягнутих домовленостей щодо спільного виконання завдань із охорони державного кордону, Держприкордонслужба України отримала від польських колег інформацію про виявлення приблизно в 40 км навпроти ділянки кордону в межах Львівської області мотодельтаплану, який зазнав аварії. Попередньо встановлено, що аварія сталася у ніч з 11 на 12 травня. Біля літального апарату виявлено труп чоловіка та мобільний телефон. Наявність у чоловіка карток українського мобільного оператора дозволяє припустити, що даний дельтаплан незаконно перетнув кордон із України до Польщі", - йдеться в повідомленні.

Держприкордонслужба розпочала перевірку факту можливого порушення державного кордону України, встановлення особи загиблого та інших обставин. Поінформовано зацікавлені правоохоронні органи України.