Лутковська просить заблокувати сайт "Миротворець"

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська підтримала заяву представників ЗМІ, які висловили своє обурення фактом оприлюднення на сайті "Миротворець" персональних даних журналістів, які отримували акредитацію у "ДНР/ЛНР".

Про це повідомляє прес-служба омбудсмена.

"Валерія Лутковська звернулася до Служби безпеки України та Голови Національної поліції України Хатії Деканоідзе з рекомендацією вжити заходів щодо припинення незаконного збору та поширення персональних даних осіб на інтернет-сайті "Миротворець", а також забезпечити блокування доступу до зазначеного сайту на території України", - йдеться у повідомленні.

У відомстві поінформували, що минулого року з аналогічною пропозицією Уповноважений з прав людини неодноразово зверталася на адресу правоохоронних органів.

"Оприлюднені на інтернет-сайті "Миротворець" дані про осіб є об’єктом захисту відповідно до Закону України "Про захист персональних даних", який спрямований на захист прав людини і основоположних свобод, зокрема права на невтручання в особисте життя, у зв’язку з обробкою персональних даних, та Закону України "Про інформацію", – йдеться у зверненні Уповноваженого з прав людини.

Лутковська переконана, що порушення права на захист персональних даних уже набуло ознак системного характеру, тож існує нагальна потреба вжити дієвих заходів для припинення цього явища.