У поліції порахували, скількох провокаторів затримали сьогодні

Голова Національної поліції Хатія Деканоідзе задоволена роботою своїх підлеглих 9 травня під час масових заходів з ушанування пам'яті полеглих у Другій світовій війні.

Про це вона заявила у понеділок на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я задоволена  роботою поліції, хочу подякувати особистому складу за те, що з сьомої ранку вже працювали, не покладаючи рук, і захищали правопорядок... Хочу подякувати усім поліцейським, правоохоронцям, бо вони спрацювали дуже добре", - сказала Деканоідзе.

Вона додала, що день ще не завершився, тому поліція досі працює. Ще мають відбутись концерти, і всі поліцейські пильно стежать за ситуацією.

Деканоідзе поінформувала, що сьогодні по всій країні  було близько 2500 масових заходів, де було задіяно близько 17 тисяч поліцейських та 2 тисячі бійців Національної гвардії України. Крім того, в масових заходах узяли участь близько 1 мільйона українців.

"Сьогодні в Києві, Харкові, Дніпропетровську та Львові, де відбувалися масштабні заходи, сталися невеликі зіткнення. Всі провокації поліція припинила дуже швидко, за що і дякую. По всій країні 9 травня затримано близько 100 чоловік за хуліганство. Зокрема, в Києві затримано 10 осіб, у Херсоні - двох. А також відкрито кримінальні провадження проти провокаторів у Львові та Черкасах", - сказала голова Національної поліції.

Деканоідзе додала, що під час масових акцій у Дніпропетровську поліція вилучила у демонстрантів гранати, пневматичний пістолет. А також, в Одесі в ніч на 9 травня Нацполіція знайшла біля мерії коктейль Молотова, який також вилучила.