Перед Великоднем рятувальники перевіряють стан пожежної безпеки храмів

Впродовж квітня по всій території України співробітники Служби порятунку проводять ряд заходів, спрямованих на гарантування пожежної та техногенної безпеки у культових спорудах, а також на попередження виникнення надзвичайних подій у храмах під час богослужінь.

Про це повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

“Під час таких перевірок співробітники Служби порятунку звертають особливу увагу на виконання заходів безпеки при користуванні відкритим вогнем, свічками, наявність у будівлях вогнегасників, шляхів евакуації прихожан, протипожежного водопостачання та сигналізації, знаків пожежної безпеки, стан утримання електрогосподарства та приладів опалення”, - йдеться у повідомленні.

Так, впродовж цього тижня фахівці ДСНС відвідували храми Волинської, Миколаївської, Одеської, Хмельницької, Херсонської, Житомирської областей.

Також рятувальники проводять зустрічі з вірянами та священнослужителями, нагадують їм правила пожежної безпеки, навчають діям на випадок виникнення пожежі, нагадують правила користування первинними засобами пожежогасіння, проводять навчальну евакуацію людей з приміщень храмів. Фахівці ДСНС також вручають настоятелям храмів пам’ятки із роз’ясненням основних правил пожежної безпеки в культових закладах.