Марина Порошенко закликала світ голосувати за Джамалу

Фото

Дружина Президента України, голова Благодійного фонду Порошенка Марина Порошенко та член Ради фонду Олексій Порошенко взяли участь у відкритті нового сезону вінницького світло-музичного фонтану. Цьогорічна програма присвячена темі Євробачення та проходить під гаслом «Підтримай наших!».

Під час вітального слова Марина Порошенко підкреслила, що виступ Джамали у Швеції буде гучним голосом України в Європі, повідомляється на сторінці Фонду Порошенка у Фейсбуці.

"Через кілька тижнів ми всім серцем будемо вболівати за нашу Джамалу, яка під синьо-жовтим прапором представлятиме Україну в Стокгольмі. Виступ Джамали у столиці Швеції з історичною і водночас автобіографічною піснею - це гучний голос України в Європі. Голос, в якому промовляє душа кримськотатарського народу", - сказала Марина Порошенко.

Вона наголосила, що «1944» - це пісня-реквієм за долею людей, які так і не повернулися додому, не обняли своїх рідних, не посміхнулися друзям.

«Це наша історія і наша національна рана, яка болить особливо гостро, бо і сьогодні кримчани змушені покинути батьківщину після російської анексії. Крим - це Україна! Ми не змирилися і не будемо мовчати!», - підкреслила Марина Порошенко.

Перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джеппар, яка, як і Джамала, є кримською татаркою, звернулася до вінничан як українка з Криму та розповіла про те, як сьогодні нестерпно жити під гнітом окупанта: «Репресії до кримських татар, арешти, тортури, ув'язнення, зникнення безвісти - це все помста за українськість. А 18 травня 1944 року - це дата, яку викарбовано на серці мого народу».

Дружина Президента звернулася до українців всього світу, друзів України із проханням підтримати нашу державу на Міжнародному конкурсі «Євробачення-2016»: «Голосуючи за Джамалу, ви нагадуєте світу не лише про мужню країну в центрі Європи, а й віддаєте свій голос за ідеали Миру, Людяності й Справедливості».

Концертну програму церемонії відкриття склали виступи фіналістів національного відбору Євробачення-2016, зокрема Тоні Матвієнко, гурту «PUR: PUR», Brunettes Shoot Blondes та ALLOISE. Творчий вечір у Вінниці завершився запуском сезону-2016 Фонтану «Roshen» з програмою «Хвилі рідної душі».