Нав'язаний Карпюку адвокат відмовився від участі у справі

Ексклюзив

Новий «адвокат за призначенням», нав'язаний Миколі Карпюку головуючим суддею на процесі в Грозному, відмовився увійти у справу.

Про це кореспондентові Укрінформу сказав адвокат Карпюка Докка Іцлаєв.

«У мене сьогодні була розмова з адвокатом, призначеним суддею Миколі Карпюку. Ознайомившись з ситуацією детальніше, він сказав, що відмовиться від цього призначення», - повідомив Іцлаєв.

Він пояснив таке рішення тим, що воно «суперечить і закону, і адвокатській етиці». Виявляється, якщо в справу заходить дублюючий адвокат, адвокат за призначенням без згоди адвоката за угодою, то «це може призвести до різних санкцій, аж до позбавлення статусу адвоката».

Раніше стало відомо, що в четвер, 21 квітня, суддя Вахит Ісмаїлов призначив дебати на процесі Карпюка-Клиха на 4 травня. І самовільно ввів у справу двох «адвокатів за призначенням», не питаючи згоди «адвокатів за угодою» Докки Іцлаєва і Марини Дубровіної, ні обвинувачених Миколи Карпюка та Станіслава Клиха.

Повністю розмову з Доккою Іцлаєвим і Мариною Дубровіною читайте на сайті Укрінформу.

Нагадаємо, російське обвинувачення ставить в провину Карпюку і Кліху вбивство 30 військовослужбовців і замах ще на життя 15 солдатів, які вони нібито вчинили у складі загону "Вікінг" з 31 грудня 1994 року по 5 січня 1995-го в Грозному. Під час слідства до двох українців довго не допускали адвокатів, консула, піддавали тортурам. «Меморіал» визнав обох політв'язнями.