Мешканець Сумщини отримав 4 роки за підготовку теракту

На Сумщині винесено вирок у кримінальному провадженні за фактом підготовки терористичного акту.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко.

„Прокуратурою Сумської області підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо місцевого мешканця, який з метою вчинення влітку 2015 року в місті Суми терористичного акту шляхом підриву автомобіля представника однієї з громадських організацій, придбав 2 гранати РГ-42, Ф-1 та РГД-5", - йдеться у повідомленні.

Реалізувати свої наміри зловмиснику завадили співробітники УСБУ в Сумській області, які попередили злочин та під час обшуку за місцем його проживання вилучили частину боєприпасів, а підозрюваного затримали.

"У подальшому чоловік свою вину визнав, розкаявся та, співпрацюючи зі слідством, добровільно видав приховані ним ще 2 гранати”, - розповіла Науменко.

За її інформацією, з урахуванням того, що стороною обвинувачення доведено вчинення особою злочинів, передбачених ч.1 ст.14 (підготовка до злочину) ч.1 ст.258 (терористичний акт) і ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України, а обвинувачений у вчиненому розкаявся, активно сприяв слідству, Ковпаківський районний суд Сум дав йому 4 роки позбавлення волі.

Посилаючись на начальника відділу прокуратури Сумської області Сергія Саєнка, Науменко повідомила, що 21 квітня законність ухваленого вироку підтверджено Апеляційним судом області.