Савченко дала політикам час до травневих

Ексклюзив

Народний депутат України Надія Савченко призупинила голодування, сподіваючись, що політики виконають свої обіцянки щодо її звільнення.

Про це розповів в ексклюзиві кореспондентові Укрінформу адвокат Микола Полозов.

"Передусім хочу підкреслити, що Савченко голодування не припинила, а лише призупинила. Якщо всі домовленості та обіцянки політиків будуть дотримані, то вона зовсім відмовиться від нього. А якщо ні, то може поновити. Для себе Надія позначила дату, після якої визначатиметься з подальшим рішенням. Найімовірніше, це - травневі свята. Дуже хочеться вірити, що доти ситуація проясниться", - пояснив Полозов.

За його словами, Надія поки що тільки почала пити воду. Через якийсь час почне приймати підтримувальні суміші. Загалом стан здоров'я у неї наразі більш-менш стабільний. Це пов'язано з тим, що якщо раніше крапельниці їй робили раз на три дні, то останнім часом - щодня. Головна проблема здоров'я Савченко пов'язана з нирками.

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня Надію Савченко засуджено у Росії за сфальсифікованим обвинуваченням до 22 років ув'язнення. У вівторок, 19 квітня, після розмови з Президентом України Петром Порошенком Надія припинила голодування. На даний момент усе більш реальним вбачається обмін Савченко на російських військовослужбовців Єрофеєва і Александрова, засуджених 18 квітня на 14 років позбавлення волі.