Бальчун про скорочення в Укрзалізниці: Армегеддону не буде

Ексклюзив

Переможець конкурсу на посаду гендиректора “Укрзалізниці” Войцех Бальчун не поспішатиме із скороченням персоналу і намагатиметься зберегти якомога більше робочих місць.

Про це він розповів в ексклюзивному інтерв’ю Укрінформу.

“...Хочу відразу заспокоїти настрої людей, оскільки з'явилися побоювання, що розпочнеться якийсь Армагеддон (масові звільнення - ред.). Ми дуже ретельно і чесно підійдемо до вивчення всього, що буде непросто і потребуватиме часу”, - зазначив Бальчун.

Він підкреслив, що розмови про скорочення сьогодні були б “безвідповідальними” і більш предметніше про це можна буде говорити після аудиту компанії новим керівництвом.

За словами, Бальчуна, він не є прихильником масових звільнень і завжди намагався у своїх компаніях зберегти робочі місця.

“В РКР Cargo (польська компанія із залізничних вантажоперевезень – ред.) ми також мали складні розмови про скорочення, яке в результаті відбулося безболісно, оскільки не було жодних страйків. Нам вдалося отримати кошти з бюджету країни на програму добровільних звільнень”, - зауважив він.

Номінаційний комітет з призначення керівників держкомпаній при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України 12 квітня назвав громадянина Польщі Войцеха Бальчуна переможцем конкурсу на посаду голови ПАТ "Укрзалізниця". Для офіційного призначення на посаду кандидатуру ще має затвердити Кабмін України.