Справа ГРУшників: суд розійшовся до завтра на прохання підсудного

Голосіївський районний суд міста Києва завтра продовжить розгляд справи щодо військовослужбовців Головного управління розвідки Генштабу Збройних сил РФ Олександра Александрова і Євгена Єрофеєва на прохання останнього.

Таке рішення у четвер оголосив головуючий у колегії суддя Микола Дідик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд, порадившись на місці, відкладає розгляд справи на завтра на 9.30", - сказав суддя.

Відкласти розгляд справи попросив Єрофеєв. Засідання тривало майже 5 годин. Нині в суді вивчаються докази сторони захисту.

Під час засідання у четвер суд задовольнив клопотання адвокатів щодо долучення до матеріалів справи висновку судмедексперта з Москви щодо смерті військовослужбовця ЗСУ Вадима Пугачова, якого було вбито під час зіткнення під Щастям українських військових з розвідувально-диверсійною групою Єрофеєва й Александрова. При цьому було відмовлено у допиті російського судмедексперта в судовому засіданні з метою консультацій і роз'яснень термінів і понять, які є у висновку українського судмедексперта.

На прохання адвокатів також долучено до матеріалів справи карти, на яких зображені лінії розмежування в районі міста Щастя на час зіткнення. Крім цього, суд долучив відомості з журналу Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування (СЦКК) щодо контролю за порушенням режиму припинення вогню.

На засіданні 8 квітня суд планує продовжити вивчення доказів сторони захисту, а також вирішить питання щодо виклику на допит свідків.

Як повідомляв Укрінформ, 21 березня суд продовжив термін запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою російським військовослужбовцям до 19 травня.

Російські спецпризначенці Олександр Александров і Євген Єрофеєв були затримані 16 травня 2015 року в зоні АТО поблизу міста Щастя Луганської області. Прокурори висунули обом обвинувачення у незаконному перетині кордону та у вбивстві українського військового. ГРУшникам також інкримінують терористичний напад на позиції 92 бригади, яка охороняла ТЕЦ біля міста Щастя.

Спочатку Єрофеєв і Александров підтвердили, що є російськими військовими, але на суді відмовилися від своїх свідчень.