Політв'язню Афанасьєву можуть на три роки подовжити термін

Мати кримського політв'язня Геннадія Афанасьєва Ольга заявляє, що йому можуть продовжити термін тюремного ув'язнення ще на три роки.

Про це вона написала у Фейсбуці.

"Гені загрожує термін - три роки в'язниці. За вироком - 7 років колонії. З 7 років три роки сидіти в карцері...", - йдеться в повідомленні.

Вона просить підтримати її сина: "Встаньте усі разом на захист патріотів. Розкажіть друзям про них, напишіть лист, стукайте в міністерства! Повірте, якби хтось із Вас був у такій ситуації, хлопці б горою стояли за кожного!".

Також вона опублікувала лист Геннадія, в якому він розповідає, що часто потрапляє до штрафного ізолятора (ШІЗО).

"...тут залізна підлога, з 4.30-20.30 ліжка прикуті до стіни, з їх днища стирчать дві сидушки і столик, як на бокових місцях плацкартного вагона. Дзеркала немає, ТБ немає. Нічого немає. Все заборонено. Куртку знімеш, якщо жарко - ШІЗО, простирадло порветься - ШІЗО, гудзика не застібнув - ШІЗО. Хто сюди потрапив по внутрішньому розпорядженню, повертається ще двічі, потім 3 роки в'язниці дають. Там моторошно. Зі шлунком від їх води і їжі проблеми. Але розумом і душею, духом я здоровий. Щойно отримав ще 5 діб ШІЗО за порушення форми одягу (мився) ... ", - пише Афанасьєв.

Як повідомляв Укрінформ, 9 березня міськсуд Сиктивкара РФ задовольнив позов громадянина України Геннадія Афанасьєва про зміну місця відбування покарання і дозволив етапувати його з колонії в Республіці Комі ближче до дому в Крим. Обгрунтовувалося це порушенням гарантованих статтею 8 Європейської конвенції з прав людини права Афанасьєва на повагу до сімейного життя.

Афанасьєв засуджений за сфальсифікованою справою Сєнцова-Кольченка до семи років позбавлення волі. Правозахисний рух "Меморіал" визнав його політв'язнем. Для відбування терміну його було відправлено в ДВК-25 Сиктивкара. Дорогою у нього загострилися проблеми зі здоров'ям. А на місці його умови утримання вони ще посилилися. У позові, підготовленому Афанасьєвим з правозахисником Мезаком і адвокатом Олександром Попковим, він просив перевести його в колонію в Ростовську, Воронезьку область або Краснодарський край.