Справою зрадників СБУ займається військова прокуратура

Справою співробітників Служби безпеки України, які після анексії Криму зрадили присязі та перейшли на службу до органів Російської Федерації, займається військова прокуратура.

Про це під час брифінгу в середу сказав керівник апарату голови Служби безпеки України Олександр Ткачук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Звичайно, у нас є детальні обліки і детальна інформація щодо кожного співробітника, який повів себе тим чи іншим чином під час ганебної окупації РФ Криму. Стосовно цих співробітників нами направлені матеріали до прокуратури. Наскільки мені відомо, військова прокуратура веде кримінальні виробництва, пов'язані з їхніми вчинками", - сказав Ткачук.

Він також підтвердив, що багато співробітників СБУ дійсно зрадили присязі та перейшли на службу до органів РФ.

"Коли РФ анексувала Крим і потім почала збройне вторгнення на територію Донецької та Луганської областей, на жаль, дійсно багато співробітників нашої служби зрадили присягу, написали відповідні заяви і перейшли на роботу в іноземні державні органи, до органів РФ перейшли на службу. Крім того, певна категорія наших співробітників відмовилася виконувати наказ, який був оприлюднений, у тому числі, через ЗМІ та офіційний веб-сайт СБУ, про те, що вони мали прибути на територію, яка контролюється українською владою. Вони після написали відповідні заяви і звільнилися з органів СБУ", - пояснив Ткачук.

Нагадаємо, що Служба безпеки України оприлюднила поіменний список колишніх співробітників, які зрадили присязі та перейшли на бік ворога. Він складається із 1391 прізвища.

Фото: uacrisis.org