У справі Карпюка - Клиха перерва на місяць: суддя хворіє

Судове засідання у справі українських політв'язнів Миколи Карпюка і Станіслава Клиха відкладено у зв'язку з хворобою головуючого судді Вахіда Ісмаїлова. 

Про це повідомляє портал Грани.ру з посиланням на прес-секретаря Верховного суду Чеченської Республіки Індарбека Каїмова. 

Судове засідання мало тривати два дні - 14 і 15 березня. Проте воно було відкладено у зв'язку з хворобою головуючого судді Вахіда Ісмаїлова.

На засіданнях, де відбувається надання свідчень невинуватості, планувався допит свідків захисту. Спеціально для цього на суд з України приїхала 72-річна мама Клиха і його двоюрідний брат, а також двоє рідних братів Карпюка і українська правозахисниця Марія Томак. 

Нова дата судового засідання поки що не відома. За словами адвокатів, судді виписано курс лікування на один місяць. 

Нагадаємо, російське обвинувачення ставить у провину Карпюку і Клиху вбивство 30 військовослужбовців і замах на життя ще 15 солдатів, які вони нібито вчинили у складі загону «Вікінг» з 31 грудня 1994 року по 5 січня 1995-го в Грозному. Під час слідства до двох українців довго не допускали адвокатів, консула, піддавали тортурам. «Меморіал» визнав обох політв'язнями.