В Україні 800 шкіл надають освіту мовами національних меншин

В Україні діють 800 загальноосвітніх навчальних закладів, які надають загальну середню освіту мовами національних меншин.

Про це під час засідання Комітету Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин заявив директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН Юрій Кононенко, повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

«Сьогодні в Україні майже 800 загальноосвітніх навчальних закладів з мовами навчання національних меншин. Повна загальна середня освіта надається шістьма мовами національних меншин, і початкова освіта – ще двома мовами», - сказав Кононенко.

Також, за його словами, як предмет в українських школах вивчається 15 мов національних меншин. Крім того, кожного року в рамках освітньої субвенції з державного та місцевих бюджетів виділяються кошти на забезпечення таких шкіл навчально-методичною базою. Так, у 2015 році було вперше видано підручники гагаузькою мовою та мовою іврит. Зважаючи на тимчасову окупацію Автономної Республіки Крим, урядом було схвалено спеціальне рішення щодо видання підручників кримськотатарською мовою.