Засновниця РЕН ТВ - Путіну: Не принижуйте Росію - відпустіть Савченко

Засновниця телекомпанії РЕН ТВ Ірена Лєснєвська закликала президента Путіна звільнити українську льотчицю Надію Савченко.

Своє звернення вона розмістила у Facebook.

"На очах усього світу, у російській в'язниці, оголосивши сухе голодування, вмирає відважна жінка Надія Савченко! Я прошу, я звертаюся до чогось людського, християнського, чоловічого, врешті-решт, у Вас, щоб зупинити це свавілля і негайно обміняти Надію на російських військовополонених або амністувати своїм указом! Не принижуйте Росію, її чоловіків, її офіцерів, у яких ще залишилися уявлення про честь! І навіть якщо Ви вважаєте українського офіцера, що захищає суверенітет своєї країни, ворогом - поважайте ворога! Я теж вважаю Вас своїм ідейним ворогом, але дозвольте, принаймні, вважати Президента моєї країни - чоловіком!" - написала Лєснєвська.

Тим часом на сайті онлайн-петицій Change.org, повідомляє Эхо Москвы збирають підписи з вимогою негайного звільнення Савченко і повернення її в Україну. Автори петиції називають абсурдними звинувачення українського військовослужбовця у причетності до вбивства двох російських журналістів. Петиція вже зібрала понад 50 тисяч підписів.

Савченко 9 березня, як очікується, скаже останнє слово в Донецькому міському суді Ростовської області. Українська льотчиця мала виступити минулого четверга, але суддя на подив обвинуваченої та захисту перенесла процес. Після цього Савченко оголосила сухе голодування.