Геращенко розповіла подробиці звільнення журналістки

За дві години до звільнення терористи «ЛНР» дозволили незаконно ув'язненій журналістці з Луганська Марії Варфоломеєвій вперше за довгий час прийняти душ.

Про це у Фейсбуці написала Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

"Вже в машині (після звільнення - ред.) Маша розповіла, що її вперше за довгий час повели в душ. Вона раділа цьому маленькому святу, бо в тюрмі маленькі радості - це свято. І аж раптом їй сказали, що сьогодні її віддадуть українській стороні! За 2 години до звільнення. Вона плакала і весь час повторювала, що не вірить, що її відпустять", - написала Геращенко.

Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі нагадала, що луганська журналістка провела в полоні терористів "ЛНР" 14 місяців.

"Варфоломеєва провела в застінках бойовиків 14 місяців. ЇЇ затримали за звинувачення в "шпіонажі", за проукраїнську позицію, за активну участь в Євромайданах у рідному місті, за патріотичну символіку на фото в соцмережах. З 9 січня 2015 року її родина, друзі, СБУ, журналістська спільнота, волонтери, всі ми боролися за її звільнення", - написала Геращенко.

Вона також зауважила, що Варфоломеєву відпустили напередодні зустрічі "нормандської четвірки" в Парижі.

"Ми звільнили Марію в день важливої зустрічі міністрів закордонних справ "нормандського формату". Сьогодні в Парижі міністр закордонних справ України Павло Клімкін наполягатиме, щоб питання звільнення заручників було одним з пріорітетів - як і безпекові питання", - зауважила Геращенко.