Угорщина виділяє українським студентам 100 стипендій за програмою обміну

Міністерство освіти та науки України та Міністерство людських ресурсів Угорщини підписали Програму освітнього обміну на 2016-2018 роки, в рамках якої для українських студентів Угорщина надасть 100 стипендій.

 Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

"Положеннями документа передбачене виділення стипендій для навчання українських студентів в Угорщині та угорських – в Україні. Угодою передбачено надання щорічно 100 стипендій українським студентам для здобуття вищої освіти в університетах Угорщини", - йдеться у повідомленні.

Серед них, як зазначили в МОН, 40 стипендій для здобуття бакалаврського та магістерського рівня з гуманітарного, суспільствознавчого, технічного та медичного напрямів підготовки, 20 стипендій повного медичного та технічного циклу підготовки, а також 40 стипендій на навчання в аспірантурі у будь-якій галузі, що становить інтерес.

Також, згідно документа, українська сторона щороку надає до 35 стипендій для угорських студентів для навчання за гуманітарним, суспільствознавчим та технічним напрямками підготовки в українських вищих навчальних закладах, з яких 30 стипендій за бакалаврськими та магістерськими програмами та 5 стипендій для навчання в аспірантурі.