Київська поліція встановила одного з нападників на журналіста

У Києві невідомі викрали журналіста одного з телеканалів під час підготовки сюжету та спроби запису інтерв’ю.

Про це інформує прес-служба столичної поліції.

"З відповідною заявою до правоохоронців звернувся працівник телеканалу. Зі слів потерпілого, під час підготовки сюжету та спроби запису інтерв’ю невідомі особи перешкоджали йому, потім примусово посадили в автомобіль, а через деякий час відпустили", - йдеться у повідомленні.

Поліція розпочала кримінальні провадження за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналіста) та ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

"Правоохоронці встановили одного з підозрюваних. Йому оголосили про підозру у скоєнні правопорушення відповідно до ч. 2, ст. 146 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до п’яти років ув’язнення. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу - тримання під вартою", - повідомили у прес-службі.

Раніше генеральний продюсер "17 каналу" Олексій Кутєпов повідомив, що в ніч на 21 січня стався напад на офіс каналу. За його словами, зловмисники розгромили ефірну апаратну і вкрали техніку. Кутєпов також зазначив, що напередодні на Майдані на журналіста каналу Андрія Павловського було скоєно напад.