В ОУН відхрестилися від учорашнього погрому в Києві

В ОУН заявили, що не мають відношення до вчорашніх погромів у центрі Києва.

Про це написав на своїй сторінці у Фейсбуці голова організації Богдан Червак. 

"Організація Українських Націоналістів не має жодного відношення до погромів у Києві, які відбулися 20 лютого ц.р. У цей день бійці ОУН, в тому числі колишні бійці батальйону ОУН, бійці ЗСУ, які перебувають у відпустках і госпіталях, були у Миколаєві, де вшанували пам'ять свого бойового побратима, героя Небесної Сотні і України Василя Кіндрацького", - йдеться у повідомленні.

Червак пообіцяв, що бійці ОУН незабаром дадуть свою оцінку цих подій.

"Люди, які ж здійснювали погроми, називали себе "батальйоном Коханівського", до ОУН не мають жодного стосунку... Знаю, що деякі ОУНівці не в захопленні від нинішньої влади, постійно її критикують і мають на це моральне право. Але справжній український націоналіст, тим більше ОУНівець ніколи не кине бруківку в українця, особливо, коли той у військовій формі чи формі бійця Нацгвардії, бо він може виявитися його бойовим побратимом. ОУНівці ніколи не підіграватимуть Кремлю, бо їх завдання знищити Московію. ОУНівці не ходять у балаклавах. Вони на своїй землі і нікого не бояться", - підкреслив він.

Нагадаємо, 20 лютого у центрі Києва відбувалися заходи з ушанування Героїв Небесної Сотні. Водночас невідомі активісти розгромили офіси двох російських банків поблизу майдану Незалежності. Порушено кримінальні провадження.