Адвокат спрогнозував, що Савченко повернеться додому вже навесні

Адвокат української льотчиці, народного депутата Надії Савченко Марк Фейгін вважає, що вирок його підзахисній оголосять до кінця лютого, а до середини березня може початися процедура її видачі.

Про це він сказав в інтерв'ю "Апострофу"

"Вирок оголосять на початку березня або наприкінці лютого, буквально через три-три з половиною тижні. Далі вирок набуває чинності через 10 днів. Савченко відмовляється подавати апеляцію, я не згоден з цією позицією і вважаю, що апеляцію подавати треба, проте вона не хоче цього робити. Ми поки що її переконуємо, але через 10 днів після винесення, в середині березня, вирок набуде чинності", – пояснив він.

На думку адвоката, з цієї миті може початися процедура видачі Савченко.

"Київ може направити запит про її видачу Україні для відбування покарання. Там є ряд перешкод процесуального характеру – Україна повинна визнати законність вироку тощо, але все це формальна сторона питання, цього можна уникнути, добившись головного – аби Савченко опинилася в Києві. Все інше – розсуди суто політичного характеру, а ніяк не обов'язок дотримання процедури, тому що за цією логікою Росія повинна дотримуватися Будапештського меморандуму. Щось я не особливо бачу обов'язковості у виконанні саме цієї умови", – зазначив Фейгін.

Нагадаємо, 17 грудня 2015 року суд продовжив термін утримання Савченко під вартою до квітня 2016 року. Того ж дня вона оголосила голодовку.