Київ просить французький телеканал не показувати пропагандистський фільм

Посольство України у Франції звернулося до французького телеканалу Canal+ з проханням переглянути можливість трансляції фільму "Україна, маски революції".

Про це повідомляється на сторінці посольства у Фейсбуці.

"Ми були розчаровані дізнатися, що 1 лютого Canal+, в рамках спеціального розслідування надає ефір документальному фільму "Маски революції", який дає глядачеві помилкове уявлення про ситуацію в Україні", - заявляють дипломати.

Посольство зазначає, що у зв'язку з цим звернулося з листом до голови Наглядової ради групи Canal+ Венсана  Боллоре, а також запропонувало добірку документальних фільмів про події в Україні.

"Версія пана Морейри (режисера фільму) про події в Україні, в тому числі незаконну анексію Криму - це солодка музика для вух прихильників теорій змови і російської пропаганди", - наголошується в заяві.

Українське диппредставництво підкреслює, що спроби пояснення цих подій в якості операції, яка фінансується США, є неправдивими і "зовсім нешанобливими по відношенню до наших співгромадян, убитих в центрі Києва у відстоюванні демократичних устремлінь своєї країни".

"Це не плюралізм медіа, а обман, і ми радимо Canal+ переглянути можливість розповсюдження цього фільму", - йдеться в повідомленні.

Раніше стало відомом, що 1 лютого на одному з найбільших приватних телеканалів Франції продемонструють фільм французького режисера Поля Морейри "Україна, маски революції".