Суд над Савченко: експерт пояснив, чому залізти на вежу неможливо

На процесі народного депутата України Надії Савченко в Донецькому міськсуді показання свідка захисту доводять, що Савченко не могла самостійно залізти на вежу зв'язку, з якої вона за версією слідства коригувала вогонь.

Про це повідомив у своєму Твіттері адвокат Микола Полозов.

"Свідок Чапак: фундамент щогли - 40 сантиметрів над рівнем землі. Сходи починаються на висоті 6-7 метрів від землі. Щоб залізти на сходи, потрібна драбина мінімум 6 метрів із зачіпками, які чіпляють за нижню сходинку. Чапак: на верхньому майданчику (вежі - Ред.) можна працювати тільки із страховкою. Без страховки треба триматися двома руками. Коливання щогли більше метра", - переказує показання свідка адвокат.

Свідок Чапак С. І. - з "Укртранснафта". Він сам залазив на вежу, яка грає велику роль у версії обвинувачення, і добре знайомий з цим процесом. За фахом Чапак щогловик-антенник, в його обов'язки входить обслуговування вишок "Укртранснафти".

За словами свідка, найважливіший факт - з цієї вежі не видно перехрестя, де загинули російські журналісти, оскільки "вид закривають лісопосадки".

Нагадаємо, російське слідство обвинувачує Савченко за статтями "вбивство" і "замах на вбивство". Українка всі обвинувачення заперечує. Насправді після захоплення в полон бойовиками вона була переправлена на територію Росії. Надія Савченко оголосила голодовку 18 грудня після того, як було продовжено її тримання під вартою.