Захисту Савченко вдалося привезти в суд українських свідків

У Донецькому міськсуді (РФ) на засіданні у справі народного депутата України Надії Савченко оголошуються клопотання про виключення неприпустимих доказів обвинувачення, після обіду виступлять українські свідки захисту.

Про це повідомив у Твіттері адвокат Марк Фейгін

«Процес у Донецьку триває. Починаємо оголошувати клопотання про виключення доказів. Після обіду будуть свідки і фахівці з України. Захисту Савченко вдалося привезти до Донецька українських свідків подій 17 червня 2014 року. Алібі Савченко буде доведено вичерпно», - пише Фейгін.

Він уточнює, що ці люди, які приїхали до Донецька Ростовської області з України свідчити на захист Савченко, «зробили це, незважаючи на небезпеку, що загрожує їм в РФ».

На сьогоднішньому засіданні присутні українські журналісти і консули, дипломати.

Нагадаємо, російське слідство звинувачує Савченко за статтями «вбивство» і «замах на вбивство». Українка всі звинувачення відкидає. Насправді, після захоплення в полон бойовиками її було переправлено на територію Росії. Надія Савченко оголосила голодування 18 грудня після того, як було подовжено її утримання під вартою. За час голодування Надія сильно змарніла.