Активісту "Дорожнього контролю" обирають запобіжний захід за шантаж поліції

Прокуратура Запорізької області спільно з співробітниками УСБУ викрила протиправну діяльність одного з активістів ГО "Дорожній контроль".

Про це повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України.

"Слідчим відділом прокуратури Запорізької області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, щодо вимагання грошових коштів у співробітників поліції Запорізької області", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у понеділок у ході здійснення слідчо-оперативних заходів прокуратурою Запорізької області спільно зі співробітниками УСБУ в області викрито протиправну діяльність одного з активістів ГО "Дорожній контроль".

"Встановлено, що він вимагав шість тисяч євро від наряду поліції у складі трьох поліцейських за не розміщення в мережі Інтернет негативних відомостей відносно них", - зазначили у НПУ.

Активіста "Дорожнього контролю" затримано слідчими прокуратури Запорізької області в порядку ст. 208 КПК України на місці скоєння злочину, під час передачі частини грошових коштів. Наразі проводяться невідкладні слідчі дії, вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу.