Суд над Савченко залишив у справі зібрані лопатою докази

На засіданні у справі Савченко в Донецькому міськсуді відхилено клопотання захисту про виключення із справи доказів обвинувачення, незаконно зібраних російським кореспондентом.

Про це повідомив у Твітері адвокат Марк Фейгін. 

«Засідання у справі Савченко відновилося. Клопотання захисту про виключення доказів у справі (йдеться про зібрані якимсь кореспондентом Хроленком останки Волошина і Корнелюка) відхилено», - написав Фейгін.

Його колега Микола Полозов прокоментував цю новину: «Донецький міськсуд дозволив кому завгодно збирати що завгодно лопатою в плащ-палатку за кордоном і називати це речдоками потім». 

Як повідомлялося раніше, Хроленко на допиті в суді заявив, що рештки людських тіл (нібито загиблих, у смерті яких звинувачують Савченко) він особисто позбирав з землі лопатою та накидав у плащ-палатку.

Нагадаємо, російське слідство обвинувачує Савченко за статтями «вбивство» і «замах на вбивство». Українка всі обвинувачення заперечує. Насправді, після захоплення в полон бойовиками, її було переправлено на територію Росії. Надія Савченко оголосила голодування 18 грудня після того, як було продовжено її тримання під вартою.