Грип у Києві: метро і транспорт оброблятимуть спецрозчинами

Департамент транспортної інфраструктури розпочав профілактичні дії щодо убезпечення киян та гостей столиці від захворювання на гострі респіраторні інфекції та грип у рухомому складі КП "Київпастранс" та КП "Київський метрополітен".

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

"Фахівці зазначених комунальних підприємств ретельно вивчають рекомендації медичних спеціалістів Департаменту охорони здоров’я та навчають співробітників комплексу профілактичних заходів (використання медичних масок у разі потреби, антисептичних засобів для водіїв, контролерів, касирів, чергових станцій метрополітену, контролерів автоматичних пунктів пропуску, чергових з приймання-відправлення поїздів та інших працівників, що безпосередньо контактують з великою кількістю пасажирів)", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, рухомий склад КП "Київпастранс" щоденно перед виходом з депо проходить ретельну обробку спеціальним дезінфікуючим розчином «Дезтаб», яким обробляють поручні, ручки, підлокітники та підлогу у транспортних засобах.

КП «Київський метрополітен» організовано додаткові застережні заходи із знезараження всіх поверхонь у поїздах, а на станціях з найбільшим пасажиропотоком – у посиленому режимі (втричі частіше, ніж встановлено нормативними документами для холодної пори року – 3 рази на тиждень). Для санітарного прибирання використовуються препарати «Антихлор» та «Тентамін-плюс».