Херсонщина вводить карантин у навчальних закладах

На Херсонщині у суботу прийнято рішення з 18 січня припинити по всій території області заняття у навчальних закладах через зростання в регіоні кількості випадків захворювань на грип та ГРВІ.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповів керівник управління освіти і науки облдержадміністрації Євген Криницький.

"Сьогодні об 11.00 відбулося засідання обласного штабу з надзвичайних ситуацій, на якому було прийнято рішення ввести в навчальних закладах області, у зв'язку з епідеміологічною ситуацією, карантин на 5 днів - з 18-го по 22-ге січня", - розповів Криницький.

За його словами, дане рішення обов'язкове до виконання на всій території області для загальноосвітніх шкіл, дитсадків, позашкільних закладів і навчальних закладів професійно-технічної освіти. "Що ж стосується вишів, а вони не в нашому безпосередньому підпорядкуванні, то їм рекомендовано піти на карантин", - зазначив очільник облуправління освіти і науки ОДА.

Як сказав Криницький, карантин вводиться також і в місті Херсоні, де мерія напередодні заявила, що наразі не закриватиме школи і дитсадки. "Начальник управління освіти Херсонської міськради Ніконов вже отримав відповідну вказівку. Він зобов'язаний ввести карантин", - заявив Криницький.

Керівник управління освіти і науки ОДА також наголосив, що 5 днів карантину - не остаточний термін. А відтак, карантин може бути продовжений і після 22-го січня. "Ми будемо моніторити ситуацію, і в залежності від неї далі буде видно", - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, Херсонська мерія поінформувала, що наразі не закриватиме школи і дитсадки міста на карантин через випадки захворювань на грип та ГРВІ. "Рівень захворюваності на ГРВІ та грип не перевищує епідеміологічного порогу, а тому у карантині немає потреби. Станом на 15 січня (у Херсоні - ред.) у школах були відсутніми 9% учнів, у дитсадках - 18%, а епідеміологічний поріг для введення карантину становить 30%", - йшлося у повідомленні мерії.

Разом з тим, за інформацією Головного управління Держсанепідслужби у Херсонській області, найвищі показники захворюваності на грип та ГРВІ цього року було зафіксовано на Херсонщині у Скадовському районі (67 випадків на 10 тис. населення), Верхньорогачицькому районі (55,3 випадків), Білозерському районі (48,5 випадків) та місті Херсон (43,5 випадки).