На Різдво українцям радять утриматися від поїздок

Дороги півдня та сходу України на Різдво вкриються ожеледицею, тому Державне агентство автомобільних доріг вже привело спецтехніку в підвищену готовність і запровадило цілодобове чергування працівників.

Про це йдеться у прес-релізі підприємства, яке є у розпорядженні Укрінформу.

"На Різдво дорожники півдня та сходу України працюватимуть в посиленому режимі - 7-8 січня автомобільні дороги Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Кіровоградської, Луганської, Полтавської, Сумської, Харківської та Черкаської областей вкриються ожеледицею", - йдеться в повідомленні.

Ситуація вкрай серйозна, адже переміщення активного циклону – рясний дощ і мокрий сніг за мінусових температур повітря та сильних поривів вітру до 15-20 м/с можуть призвести не лише до хуртовин, утворення заметів і переметів, а й стати причиною чергового снігового колапсу, зазначають фахівці.

«Для того, щоб уникнути створення надзвичайних ситуацій, на кшталт минулорічної Одеської чи позаминулорічної Донецької, на найбільш проблемних ділянках автомобільних доріг закриватимуть рух», - наголошується у повідомленні.

Водіям, що цими днями планували прямувати автомобільними дорогами вказаних регіонів, фахівці Укравтодору радять не наражати себе та пасажирів на небезпеку й утриматися від поїздок, а в разі гострої необхідності – збиратися у дорогу відповідально.

«У першу чергу водій має впевнитися в можливості проїзду за наміченим маршрутом, зателефонувавши до чергового диспетчера Служби автомобільних доріг у відповідному регіоні, по друге – перевірити справність свого транспортного засобу і наявність необхідного господарського приладдя – троса, сокири, лопати», – підкреслюють дорожники.