Сили спеціальних операцій ліквідували шпигунську антену на лінії розмежування

Фахівці Сил спеціальних операцій ЗСУ ліквідували один із каналів інформаційного впливу, який було встановлено у населеному пункті Вільхове, Станічно-Луганського району Луганської області.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Під час відпрацювання оперативної інформації військовослужбовцями відділу спеціальних операцій штабу АТО на водонапірній башті, розташованій на території загальноосвітньої школи, виявили прийомно-передавальну антену, а в приміщенні школи – СВІТЧ та блок живлення. Такі пристрої використовуються для зняття інформації з електронних пристроїв військовослужбовців ЗСУ, місцевих мешканців, які перебувають в зоні дії пристрою. Використовуючи даний канал доступу до мережі Інтернет, військовослужбовці ЗСУ та населення, що знаходяться в радіусі його дії, втрачають доступ до новинних ресурсів України, що посилює ефект російської пропаганди.

Прилади демонтовано та передано слідчому Станічно-Луганського райвідділу поліції Головного управління Національної поліції в Луганській області, з метою проведення експертизи та відповідного розслідування.

За словами місцевих мешканців низки населених пунктів Луганської області, подібні пристрої (антени) встановлені практично вздовж всієї лінії розмежування, зокрема через кожні 4 км.