Путін запитає Крим, що потрібніше: світло чи "русскій мір"

Жителів окупованого Кримського півострова вирішили запитати, чи вони підтримають угоду про постачання електрики з материкової України, чи згодні терпіти тривалі перебої зі світлом.

Про це заявив міністр енергетики Олександр Новак, передає Інтерфакс.

"Президент доручив терміново звернутися до одного з провідних професійних агентств для того, щоб провести соціологічне опитування населення Криму і Севастополя з наступних питань. Перше питання: підтримуєте ви чи ні укладення комерційного контракту з Україною на постачання частини електроенергії в Крим і Севастополь, якщо в ньому буде зазначено, що Крим і Севастополь є частиною України (на цьому наполягає українська сторона. - Ред.)... Друге питання: чи готові ви до тимчасових труднощів, пов'язаних із незначними перебоями енергопостачання протягом найближчих 3-4 місяців", - сказав міністр.

Нагадаємо, ввечері 30 грудня лінія електропередач 220 кВ "Каховка-Титан", якою здійснюється постачання електроенергії в окупований Крим з материкової частини України, була відключена в результаті спрацьовування системи релейного захисту.

Як відомо, контракт про электропоставки до Криму діє до 31 грудня 2015 року.