У РФ скоїв самогубство хлопець, якого зацькували за підтримку України

У місті Жигулівську Самарської області РФ скоїв самогубство 18-річний Влад Колесніков, який виступив проти анексії Криму.

Юнак напередодні прийняв смертельну дозу ліків, пише Радіо Свобода.

Ім'я Влада Колеснікова стало широко відомо після його виступів на підтримку України у червні 2015 року, коли він прийшов на заняття у футболці з українським прапором і написом "Повернути Крим!", а також вивісив в Подольську, де він навчався, антивоєнне гасло.

Після цього інциденту Влада було відраховано з технікуму. Ним зацікавилися спецслужби: поліцейські приходили ій запитували, звідки він взяв футболку. Дід, прихильник Путіна, відправив його до батька, у Жигулівськ.

В інтерв'ю Радіо Свобода Влад розповідав:

"У військкоматі я сказав, що не хочу служити і не хочу йти воювати проти своїх братів. У мене на телефоні записаний гімн України. І перед заходом я вирішив увімкнути гімн України, тому що російську армію я не підтримую взагалі і служити в ній вважаю ганьбою. Ось так увшмкнув гімн України і сказав: "Хлопці, я не піду воювати в російську армію".

Історія Влада стала широко відомою, про нього писали і російські, і західні ЗМІ. Він вів популярний блог і брав участь у низці опозиційних груп у Facebook. Однак у Жигулівську Влад не знайшов спільної мови з родичами і скаржився на цькування з боку однолітків.

"Відносини з людьми просто жах – вже обіцяли побити, кидали в мене бруд і сніжки, постійні образи і штовхання ліктями в коридорах. Навіть один дав в обличчя (не сильно, на щастя). Мені не можна звертатися в поліцію (ті ще влітку дали зрозуміти, що допомагати мені не будуть і, цитую, "сам би тобі в морду дав за такі речі..."). У Жигулівську тут зі мною взагалі що завгодно можуть зробити. Відчайдушно шукаю, куди можна виїхати", – писав він у листопаді.

25 грудня Влад Колесніков прийняв смертельну дозу ліків. Поліція повідомила кореспонденту Радіо Свобода, що врятувати його не вдалося.