Поліція вилучила у київських медиків майже 12 тисяч доз психотропних ліків

В одному з медичних закладів Києва Нацполіція вилучила близько 12 тис. доз психотропних лікарських препаратів, які використовувалися без відповідної ліцензії.

Про це інформує прес-служба Головного управління Національної поліції Києва

"Працівники п'ятого територіального управління ДПН Нацполіції України встановили, що в одному з медичних закладів Києва використовуються психотропні лікарські препарати без відповідної ліцензії. Загалом у медзакладі вилучено близько 12 тис. доз необлікованих психотропних речовин", - йдеться у повідомленні.

Розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 320 КК України "Порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів", санкція якої передбачає покарання від штрафу до позбавлення волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Препарат, згідно з наказом Міністерства охорони здоров'я України № 202 від 23.04.2007 та затвердженого ним переліку, належить до наркотичних (психотропних) комбінованих лікарських засобів, що містять малу кількість наркотичних засобів. Для продажу таких засобів лікарем обов'язково виписується рецепт.