Учасників АТО працевлаштують у транснаціональні компанії

Служба зайнятості надала послуги з працевлаштування, перенавчання, профорієнтації або допомоги у відкритті власної справи 18,6 тисячам безробітним демобілізованим із зони АТО.

Про це 22 грудня під час першого засідання Консультативної групи з адаптації на ринку праці демобілізованих учасників АТО заявила в. о. голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Наталія Зінкевич.

За її словами, в усіх центрах зайнятості створені інформаційні куточки для учасників АТО.

"У перші дні після реєстрації у службі зайнятості для даної категорії населення проводяться спеціальні семінари та тренінги за сучасними методиками, що спрямовані на їх соціальну адаптацію. Також у центрах зайнятості запроваджено поіменний моніторинг таких осіб, контроль та аналіз надання їм соціальних послуг. За кожною особою закріплений фахівець центру зайнятості, який здійснює його подальший соціальний супровід", – розповіла Наталія Зінкевич.

Як зазначила Наталія Зінкевич, вже 1141 демобілізований учасник АТО отримав від служби зайнятості консультаційну та матеріальну допомогу на відкриття власної справи.