Влада подякувала армії: Боєздатні ЗСУ - заслуга патріотів

У День Збройних Сил України військовослужбовців, працівників ЗСУ та ветеранів привітали зі святом керівники держави.

Як наголосив Президент Петро Порошенко, Україна пишається своїм військом і довіряє йому.

"Фактично наново відродившись в умовах війни, українська армія пройшла горнило випробувань, зміцніла, набула безцінного бойового досвіду і впевненості у своїх силах та зламала загарбницькі плани озброєного до зубів ворога. Боєздатні Збройні Сили України - це здобуток і заслуга мільйонів українців, істинних патріотів своєї держави, які щоденно роблять свій внесок у розбудову армії, вміло воюючи на передовій, тренуючись на військових полігонах та працюючи на оборонних підприємствах", - сказав Глава держави у привітанні, поширеному президентською прес-службою.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк також відзначив, що за останні два роки Українське військо здійснило потужний прорив і пройшло шляхом історичних перетворень: із напівзруйнованого та пограбованого воно перетворилось у могутнє і дієздатне, здатне дати рішучу відсіч і відкинути ворога.

"Величезна робота із реформування Збройних Сил попереду, але Армія щодня нарощує своє оснащення, озброєння, боєздатність. Однак найбільша цінність нашого війська - це ви, його солдати та матроси, прапорщики і мічмани, офіцери і генерали. Ваша стійкість і героїзм, професіоналізм і відданість Вітчизні - надійна запорука миру на нашій землі, суверенітету України, її поступу до європейської сім'ї народів", - йдеться у вітальному слові глави уряду.

Спікер Володимир Гройсман запевнив військових, що Верховна Рада України і надалі робитиме все необхідне, щоб український народ відстояв свою незалежність та право на власний вибір.

"Сьогодні найтепліші слова підтримки - бійцям, які на передовій забезпечують мир і спокій у наших домівках. Нехай береже вас Господь і в щоденній нелегкій службі зігріває душу вдячність всіх українців. Вірю, ми переможемо, бо "за вас правда, за вас сила. І воля святая!" - наголосив він.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов побажав військовим непохитної віри в перемогу й звернувся до історії.

"Кращі бойові традиції Української армії формувалися у важких кривавих війнах і конфліктах від Київської Русі до Другої світової війни. І зараз наші герої дають рішучу відповідь агресору та сповнені звитяги йти до кінця, до остаточної перемоги над ворогом. Саме тому в нас немає сумнівів: Українська армія вкотре підтвердила, що вона є націoнальнoю гoрдістю, надійним гарантoм стабільнoсті та безпеки держави", - зазначив він.

Керівники держави подякували усьому особовому складу Збройних Сил України за сумлінне виконання конституційного обов’язку, відвагу, героїзм та самопожертву, продемонстровані у ході антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей. Вони висловили переконання, що Збройні Сили надійно стоятимуть на варті незалежності та територіальної цілісності України.