Вакарчук: Моє майбутнє - у творчості, а не в політиці

Громадський активіст, лідер групи "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук бачить своє майбутнє, головним чином, у творчій кар'єрі, ніж у політиці або громадській діяльності, й тим більше не в президентському кріслі.

Про це він зазначив у понеділок у Вашингтоні після виступу в Центрі Уїлсона, відповідаючи на запитання власного кореспондента Укрінформу.

"Я хочу продовжувати робити те, що я роблю. По-перше, моя творчість для мене – найголовніше, і я сподіваюсь, це саме те, що Бог хотів би, аби я робив для людей, і також сподіваюсь, що люди хотіли би, щоб я робив це для них", - відповів Вакарчук про перспективи своєї діяльності після завершення програми навчання в Єльському університеті.

Водночас, зауважив співак, "оскільки я дуже переживаю за долю своєї країни і не збираюсь стояти осторонь, то буду робити все, що від мене потрібно поза тим, щоб співати й писати пісні, щоб моїй країні жилось краще".

Відповідаючи на запитання, чи не розмірковував він про те, щоб у майбутньому стати Президентом України, Вакарчук підкреслив: "Я хочу писати пісні".

Як повідомляв Укрінформ, Святослав Вакарчук зараз проходить навчання за всесвітньою стипендіальною програмою Єльського університету Yale World Fellow 2015.

Щороку за цією програмою університет обирає групу обдарованих професіоналів з різноманітних царин та країн світу для інтенсивного кількамісячного навчання, аби вони могли розширити свій світогляд та відпрацювати якості лідерів.