Бойовики за вихідні 62 рази обстріляли зону АТО - спостерігачі

Протягом вихідних днів, 28 та 29 листопада, обстановка уздовж лінії розмежування сторін залишалася напруженою, але контрольованою.

Про це заявив під час щоденного брифінгу керівник української групи Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін генерал-майор Борис Кременецький, передає прес-центр АТО

«За цей період спостерігачі української сторони СЦКК зафіксували 62 випадки порушень режиму припинення вогню, 5 із яких – безпосередньо по позиціях Збройних Сил України. Незважаючи на заяви «керівників» ОРДО/ОРЛО щодо відведення мінометів, українською стороною СЦКК було зафіксовано 5 випадків застосування забороненої зброї», - йдеться в повідомленні.

Так, 28 листопада у районі населених пунктів Зайцеве та Майорськ вівся вогонь з використанням мінометів. 29 листопада наші позиції в районі населеного пункту Красногорівка також були обстріляні з 82-мм міномету.

Черговою зміною СЦКК за 28 та 29 листопада здійснено 13 спроб припинення вогню, 9 із яких дали позитивний результат.

Незаконні збройні формування в зоні АТО продовжують провокаційні дії з метою компрометації і провокації ЗС України на відкриття вогню у відповідь, відкрито ігнорують зобов’язання по припиненню вогню. Особливу стурбованість української сторони СЦКК викликає зростаюча кількість обстрілів на Горлівському напрямку.