Яценюк: Майдан у нас щодня

Хоча з часу Революції Гідності минуло вже два роки, не можна сказати, що Майдан завершився.

Про це заявив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на зустрічі членів уряду з учасниками Євромайдану, постраждалими під час подій зими 2013-2014 років.

«Майдан у нас кожен день. Майдан у нас в боротьбі за те, щоби Україна отримувала підтримку Заходу, щоб збирати гроші на зарплати, пенсії для військовослужбовців й будувати таку дискусію, яка є сьогодні між нами... Ми всі повинні бути тільки по одну сторону», - цитує главу Кабміну Урядовий портал.

Яценюк підкреслив, що Майдан - «це не тільки те, що відбулося два роки тому».

«За свободу і за гідність треба боротися кожен день. Кожен, хто як може. Не криком і ненавистю, не розчаруванням і опусканням рук, а спільною роботою на благо цієї країни. Цієї країни, яку кожен з нам мріяв і мріє після Майдану збудувати», - заявив Прем'єр.

Він запропонував видати книгу спогадів про події Майдану - «реальних спогадів всіх тих, які зараз у цій залі, тих, кого зараз тут немає».

Яценюк звернувся до віце-прем'єр-міністра - міністра культури В'ячеслава Кириленка і запропонував створити відповідну групу: «Давайте протягом року, до наступної річниці Майдану, випустимо історію наших спільних спогадів».

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять всіх загиблих за незалежність України.

 У зустрічі узяли участь міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр юстиції Павло Петренко та представник Міністерства соціальної політики.