Суд не відпустив Мосійчука з СІЗО

Печерський районний суд Києва відмовився задовольняти клопотання захисту народного депутата Радикальної партії Ігоря Мосійчука про зміну міри запобіжного заходу.

Про це у Фейсбук повідомила прес-служба Ігоря Мосійчука. 

"Суддя Бабенко залишила запобіжний захід для Ігоря Мосійчука без зміни - він лишається під вартою", - зазначили у прес-службі.

Мосійчук оголосив одноденне голодування "на знак протесту проти політичних репресій", додали у прес-службі.

Адвокати Мосійчука хотіли, щоб їхнього підзахисного відпустили під домашній арешт або взяли на поруки. 

Нагадаємо, 18 вересня Печерський районний суд Києва обрав до нардепа запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 15 листопада.

22 жовтня Генеральна прокуратура завершила досудове розслідування стосовно Мосійчука.

Мосійчука звинувачують в одержанні неправомірної вигоди в особливо великих розмірах, грубому порушенні громадського порядку, втручанні в діяльність судді з метою перешкодити виконанню ним службових обов'язків, здійсненні погрози насильством щодо судді у зв'язку з його діяльністю, пов'язаною із здійсненням правосуддя, умисному нанесенні побоїв та заподіянні легкого тілесного ушкодження службовій особі у зв'язку з її службовою діяльністю.

2 листопада Вищий адміністративний суд України продовжить розглядати законність зняття Верховною Радою недоторканності з депутата від Радикальної партії Ляшка Ігоря Мосійчука. У ході судового засідання, як повідомляли його адвокати, буде також оскаржуватися звинувачення у отриманні неправомірної вигоди - "хабарництві", за яке Мосійчуку загрожує до 12 років позбавлення волі.

Як відомо, Верховна Рада схвалила притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Мосійчука 17 вересня.