Прокуратура закрила справу щодо загибелі колишнього бійця "Торнадо"

Правоохоронці не перевищували своїх повноважень під час затримання на Луганщині колишнього бійця роти "Торнадо", який загинув від вогнепального поранення в живіт при спробі втекти від співробітників міліції.

На основі такого висновку військова прокуратура прийняла рішення цю справу закрити, заявив на брифінгу заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Процесуальне рішення про відсутність складу злочину прийнято", - сказав він.

За словами Матіоса, працівники міліції, які були задіяні до затримання розшукуваного за скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів колишнього співробітника роти "Торнадо" з позивним "Товстий", не перевищили свої повноваження, діяли відповідно до тих умов і обставин, які склалися.

"Застосування ними зброї було здійснено правомірно", - запевнив він.

Крім того, Матіос підкреслив, що застосування зброї було здійснено "не з ураження для смертельного наслідку". Він наголосив, що при затриманні правоохоронці спочатку поранили колишнього бійця "Торнадо" в руку та ногу. Але коли він намагався кинути гранату у працівників міліції, при спробі вистрибнути з вікна, отримав смертельне поранення в живіт.

Прокурор зазначив, що право вибору здатись українському правосуддю у загиблого було.

Нагадаємо, 7 жовтня 2015 року, на Луганщині під час спроби затримання правоохоронцями загинув боєць роти "Торнадо" на прізвисько "Товстий", якого підозрювали у злочинах проти цивільного населення на Донбасі. За даними прокуратури, загиблий чинив опір міліції у місті Привалля - "вистрелив у міліціонерів обойму з пістолета Макарова і намагався кинути гранату".