Модульне містечко для переселенців у Харкові заселене повністю

Харків - єдине місто в Україні, де модульне містечко для переселенців з Донецької та Луганської областей заселене повністю.

Про це розповіла на прес-конференції віце-мер Харкова Світлана Горбунова-Рубан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз можна побачити, як Європа реагує на переселенців. У нас же знайшли притулок понад 100 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Харків прийняв їх і проявив себе як толерантне місто. Ми і надалі будемо допомагати цим людям усім, чим можемо", - зазначила віце-мер.

За її словами, багато переселенці не хочуть виїжджати з модульного містечка і продовжують договори, якщо їх термін закінчився.

"Людям важко жити в умовах гуртожитку, але вони намагаються пристосуватися. Допомагають їм волонтери і психологи. Крім того, їм привозять гуманітарну допомогу, продукти харчування", - додала віце-мер.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 22 січня у Харкові відкрито модульний містечко для 400 переселенців, побудований за підтримки Німецького товариства GIZ. У містечку проживають багатодітні сім'ї, сім'ї з дітьми-інвалідами, люди з обмеженими можливостями.

19 жовтня заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Шахненко повідомив журналістам, що завдяки інвентаризації у Харкові визначені 36 об'єктів, включаючи гуртожитки, які можуть бути передані під житло для переселенців.

На Харківщині наразі офіційно знаходяться 180 тис. переселенців, насправді їх удвічі більше.