Вибори-2015: у Києві та області вже майже тисяча порушень

З початку виборчої кампанії у місті Києві правоохоронці виявили 835 передвиборчих порушень.

Про це в середу на прес-конференції у Києві заявив начальник ГУ МВС України в м. Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Загалом виявлено близько 835 порушень. По частині порушень інформація внесена в ЄРДР, там де є склад кримінального правопорушення. По частині правопорушень, це 109 - складені адміністративні протоколи, які в найкоротший час мають потрапити до суду і суд вже повинен прийняти законні рішення», - сказав він, відповідаючи на питання журналістів, щодо загальної кількості порушень зафіксованих правоохоронцями з вересня, від початку виборчої кампанії в Києві.

За словами Терещука, вже відкрито 10 кримінальних проваджень за статтею 160 ККУ, оголошено 2 підозри.

Крім цього, головний міліціонерКиєва повідомив, що суди вже розглянули «10 чи 15 адміністративних протоколів».

У свою чергу заступник начальника ГУ МВС України в Київській області - начальник міліції громадської безпеки ГУ МВС України в Київській області Ігор Драпей повідомив, що під час виборчої кампанії у Київській області зафіксовано 228 передвиборчих порушень.

«На сьогодні у нас зафіксовано 228 порушень різного характеру. Із них 23 носять ознаки кримінального правопорушення, вони внесені до ЄРДР», - сказав він.

Драпей зазначив, що 6 кримінальних проваджень по Київській області стосуються безпосередньо підкупу виборців. Зокрема, 2 таких правопорушення зафіксовані у Вишгородському районі, і по одному в Ірпені, Білій Церкві, Обухові і Василькові.

«Це і є безпосередньо обіцянка грошових коштів, і продуктових наборів, які постійно в нас, на жаль, відбуваються під час виборчого процесу, і факт організації свят, де задіювався адміністративний ресурс», - підкреслив він.