У львівському ресторані China Hi виявили численні порушення під час епідрозслідування

Держпродспоживслужба під час епідеміологічного розслідування отруєння людей у львівському ресторані China Hi виявила численні порушення законодавства.

Про це вона повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"У ході епідеміологічного розслідування фахівці Держпродспоживслужби виявили низку порушень чинного законодавства", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зафіксували порушення правил миття інвентарю. Зокрема, обладнання кондитерського, м’ясного та овочевого цехів мили разом у підвальному приміщенні.

Також кухонний інвентар зберігали з порушеннями - не було спеціальних місткостей із кришками для чистого обладнання.

Крім цього, порушували правила зберігання продуктів: сипучі зберігали у коридорі підвалу, у холодильниках - порушене товарне сусідство.

Зафіксували неорганізоване зберігання прибирального інвентарю та відсутність належного маркування.

Також не здійснювався контроль температурних режимів зберігання продуктів - відповідні чеклисти та журнали були відсутні.

У Держпродспоживслужбі додали, що серед госпіталізованих 76 людей - десятеро дітей та двоє вагітних. Бактерію Salmonella enteriditis виявили у 25 пацієнтів та одного працівника ресторану. Щодо чотирьох інших працівників наразі триває лабораторне дослідження.

Читайте також: У трьох областях України - спалахи гострих кишкових інфекцій

Як повідомляв Укрінформ, у Львові станом на 22 липня після отруєння в ресторані China Hi одна людина перебуває у тяжкому стані, а 75 людей - у стані середньої тяжкості.