У Харкові попрощалися з поліцейським, який загинув у Вовчанську під час евакуації цивільних

Фото, відео

У Харкові 24 травня рідні, колеги, друзі прощалися з 41-річним поліцейським Андрієм Ладикою.

Він загинув, їдучи за цивільними у Вовчанськ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як розповів начальник Вовчанського відділу поліції Максим Стецина, це був перший виїзд Ладики до міста, раніше він займався евакуацією з інших населених пунктів Чугуївського району.

«Уранці він ще сказав своєму напарнику: «Ти там уже був, я поїду. Ти відпочинь, сьогодні я буду займатися евакуацією. Це такі його останні слова», - зазначив Стецина.

У Харкові попрощалися з майором поліції, який загинув у Вовчанську під час евакуації людей / Фото: В'ячеслав Мадієвський. Укрінформ

На евакуацію поїхало кілька екіпажів.

«Їхали разом із колегами. Було повідомлення на лінію «102», що 13 людей потребують евакуації. Що їх вигнали з будинків. Під’їжджали до Вовчанська, перша машина проїхала, а в другу – влучив російський FPV-дрон із, попередньо, зарядом РПГ. Андрій дістав травми, несумісні з життям», - розповів керівник Вовчанської поліції.

Старший лейтенант Дмитро Можаровський, який був за кермом, зазнав поранень, у тяжкому стані він перебуває у лікарні.

Попри загибель колеги і цілеспрямовані удари дронами по правоохоронцях, евакуація цивільного населення продовжуватиметься, запевнив Стецина.

«Працюємо на звичайних службових авто, в основному це Renault Duster. Їдемо, бо потрібно рятувати людей. Іншого виходу немає. Всі це розуміють, розуміють небезпеку. Але життя людей для нас найголовніше. Евакуація триватиме й надалі», - сказав начальник відділу.

Читайте також: З Харківщини примусово евакуюють 123 дітей

За його словами, Андрій Ладика працював у поліції на різних посадах загалом 20 років, у 2019-му звільнився. Та з початком повномасштабного вторгнення подав свою анкету на конкурс, пройшов його та став до роботи у Вовчанському відділі.

Відео: Офіційна Facebook-сторінка Національної поліції України

Ладика родом із Чугуївського району. У нього залишилися мати, дружина, дочка та пасинок, який теж працює в поліції.

Як повідомляв Укрінформ, 22 травня росіяни вдарили дроном у поліцейську машину поблизу Вовчанська.

Це не перший випадок обстрілу правоохоронців, які рятують цивільних від початку травневого наступу росіян на півночі Харківської області.